pondelok 20. decembra 2010

Poľskí študenti v Snine

Už druhýkrát v histórii našej školy sa uskutočnil Deň otvorených dverí. S ním je spojená aj výmena našich študentov s poľskými kamarátmi z Noweho Sacza.

V tomto roku nás potešila väčšia účasť ako minulú sezónu. Naši gymnazisti, bolo ich presne ..., 16. 11. 2010 už od rána netrpezlivo čakali na svojich nových priateľov, o ktorých sa mali nasledujúce dva dni postarať.


Po uvítaní si naši hostia dopoludnia prezreli školu. Ich reakcie boli prekvapujúco poyitivne. Veľmi sa im páčila obnovená budova, odborné učebne i trochu netradičná telocvičňa. Poobede sa študenti ubytovali u žiakov našej školy, s ktorými sa naobedovali. Potom nasledovali športové aktivity v mestskej športovej hale. Neskôr večer sme spolu s našimi poľskými hosťami navštívili Astronomicke observatórium na Kolonickom sedle, kde sme sa dozvedeli veľa nových informácií z oblasti astronómie, vymenili sme si niektoré slovenské a poľské pojmy. Večer bol naplánovaný voľný program. Tentočas sme využili na spoločné posedenie pri bowlingu.

Druhý deň sa prihlásil krásnym slnečným počasím, ktoré bolo ako stvorené na spoznávanie okolia. Posledné hodiny s Poliakmi sme strávili prehliadkou RO Rybníky, vodnej nádrže Starina a ďalších zaujímavostí nášho regiónu. Potom prišla na rad rozlúčka plná emócií, po ktorej nasledoval odchod.

Som veľmi rada a verím, že nie sama, že som sa stala súčasťou tejto výmeny študentov, ktorá bola plná zážitkov, získavania nových informácií a vzájomného spoznávania našich kultúr. Už teraz sa teším na návštevu poľskej školy v Nowom Sacze a na stretnutie s poľskými kamarátmi.

Viktória Sjanská

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára