nedeľa 9. januára 2011

Projekt ETWINNING

Študenti sa zapojili do celosvetového projektu ETWINNING

Na sninskom gymnáziu sa študenti aktívne zapájajú do rôznych súťaží či projektov, ani projekt Etwinning nie je výnimkou. Zapojili sa doňho starší študenti, keďže ide o komunikáciu v španielskom jazyku. Každý si vytvoril svoj vlastný profil s fotkou, kde sa prezentoval a komunikuje so svojimi rovesníkmi z francúzskej školy a dokonca so školou z Kanárskych ostrovov. Samozrejme, že v španielskom jazyku, keďže celý projekt je pod záštitou našej španielčinárky, pani profesorky Mgr. Jany Kopáčovej. Medzi sebou komunikuje dokopy 36 žiakov a 4 učitelia.

Cieľom tohto projektu je spájať sa do skupín, vzájomne medzi sebou komunikovať a nakoniec aj s možnosťou zorganizovať výmenný pobyt. My komunikujeme so spomínanou francúzskou školou, ktorá sa nachádza blízko Paríža v okolí Versailles a s rovesníkmi zo strednej školy na Kanárskych ostrovoch.

Na tejto stránke, kde má každý člen vytvorené svoje konto, si medzi sebou vymieňajú informácie, svoje skúsenosti či zážitky. Často pridávajú aj fotografie ich školy, okolitého prostredia či ich samých, čo napomáha k lepšej predstave ich života. Žiaci sa týmto projektom nie len naučia lepšie komunikovať v cudzom jazyku, ale získajú aj vedomosti o krajine, jej zvykoch a spôsobe života miestnych študentov.
Dúfajme, že sa im bude dariť a že bude možné zrealizovať aj výmenný pobyt či už do Francúzska alebo na Kanárske ostrovy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára