piatok 16. marca 2012

Benefičný koncert

Dňa 16. decembra 2011 patrili priestory Mestského kultúrneho a osvetové strediska v Snine práve gymnazistom tohto mesta, ktorí každý kútik kinosály naplnili počas v poradí už druhého ročníka Vianočného benefičného koncertu talentom, spolupatričnosťou a ochotou pomáhať tým, ku ktorým osud nebol najmilší - ľuďom odkázaným na pomoc iných.

Pomocou pedagogického zboru sa podarilo gymnaziálnej mládeži zostaviť hodnotný program plný úsmevných a príjemných chvíľ, avšak nechýbali ani tie, ktoré vháňali slzy do očí nielen ich spolužiakom, ale i širokej verejnosti.
Nadšených divákov koncertom sprevádzala už známa moderátorská dvojica Radovan Jenčík a Simona Knížová, ktorí v podobe čerta a anjela pozvali na javiskové pódium až 130 účinkujúcich. Tí srdcia početného obecenstva v čase príchodu hádam najkrajšieho sviatku v roku - Vianoc naplnili slasťou i množstvom emócií. Ešte nevídanou novinkou na druhom ročníku benefičného koncertu sa stala Gymkovízia-súťaž, v ktorej sa v šiestich jazykoch vyučovaných v škole predstavili svojím hlasom mladé gymnaziálne talenty. Núdza však nebola ani o smiech - najlepšie vystúpenia z novembrových stužkových slávností či Dňa otvorených dverí 2011 stáli skutočne zato! V závere programu sa priestormi kinosály ozývala nemecká, francúzska, ruská, anglická, španielska i slovenská verzia Tichej noci.
Vďaka účasti študentov sninského gymnázia sa vyzbierala suma 500 €, ktorú v dopoludňajších hodinách riaditeľka RNDr. Iveta Lazorová odovzdala riaditeľovi DSS Osadné PeaDr. Jánovi Šrenkelovi, popoludní si symbolický šek v hodnote 200 € vyzdvihla priamo z rúk riaditeľky gymnázia vedúca Krízového centra Nádej v Snine Mgr. Alena Šutová.
Takýmto spôsobom sme my, mladí študenti Gymnázia v Snine, opäť dokázali, že vieme nielen pozerať do kníh a zabávať sa, ale aj súcitiť a nezištne pomáhať ľuďom, pre ktorých zdravie a šťastie nie sú bežné ako pre mnohých z nás. Môžeme byť hrdí minimálne na to, že sme aspoň na malú chvíľku takto zastavili rušný svet spoločne sa zabavili a podali pomocnú ruku tým, ktorí ju skutočne potrebovali...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára