piatok 9. novembra 2012

EUROSCOLA - demonštrácia

Jednou z nespočetného množstva akcií v rámci projektu Euroscola bolo aj natáčanie mini-filmu, verte -  či neverte, v našej milovanej škole sme sa zahrali na hercov počas jesenných prázdnin 31.10.2012.
Pod režisérskou taktovkou Jakuba Gazdu (III.D)a pod prísnym okom scenáristky Diany Štenkovej (III.D) sa 15 študentov z rôznych tried trošku zabavilo pred kamerou Katky Hulíkovej (VI. SEXRTA). Strihania sa úspešne ujala....(V. KVINTA).

Natáčanie sme si všetci veľmi užili, veľa sme sa pri ňom nasmiali, najmä pri nekonečných „prekecoch“ a zhrozených: „To nebolo na ostro?!“. No napokon sa nám podarilo dať dokopy také milé malé filmové dielko.

Cieľom tohto filmu bolo poukázať na  práva a povinnosti  študenta študujúceho a pracujúceho v inej
krajine EÚ . Vo filme je vidieť demonštrujúci dav študentov - pracovníkov z rôznych krajín EÚ (kvôli nevyplateniu mzdy) pracujúcich na Slovensku , pričom demonštrácia je neohlásená – takže policajti zasiahnu. K tomuto krátkemufilmu sme spravili aj prezentáciu, v ktorej sme pokázali na chyby v konaní  zamestnávateľa, nedôslednosti v organizácii zhromaždenia zo strany demonštrantov i na chyby v postupe policajtov. Všetky naše tvrdenia boli, samozrejme, podporené výňatkami z príslušných zákonov, vyhlášok  a nariadení.

Tento film sa stal súčasťou vzdelávacieho programu o EÚ a právach nás - euroobčanov. Podujatie sa konalo 13.11.2012 v aule našej školy a bolo určené  pre všetkých tretiakov.

Diana Štenková???

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára