piatok 7. júna 2013

Spievam po francúzsky 2013

Pri príležitosti týždňa FRANKOFÓNIE a sviatku hudby (12. apríla) Francúzska aliancia v Košiciach v spolupráci s inými inštitúciami zorganizovala SÚŤAŽ s názvom "Spievam po francúzsky 2013".
Hlavným cieľom  je predstaviť frankofónnu hudbu čo možno najširšiemu publiku, pretože len málo ľudí má možnosť si ju vypočuť, a teda ju aj poznať.
V priestoroch divadla Thalia v Košiciach sa zišlo 24 najlepších interpretov z celého východného Slovenska. V minulosti medzi finalistami starších ročníkov boli aj známe mená slovenskej hudobnej scény ako Robo Papp či Andrea Zimányiová.
V skutočne silnej konkurencii sa nestratili ani speváčky z nášho gymka: Anka Kisliková (VI .SEXTA), Jana Langošová (IV.A) a Zuzana Baldovičová (IV.A), ktoré sa tešili veľkému záujmu publika. Okrem slov chvály na margo nášhodružstva, sa tešíme aj konkrétnym víťazným umiestneniam, a to: krásnemu 2. miestu pre Anku a 3. miestu pre Zuzanu. Výborná bola aj Jana, ktorá v ten istý deň získala aj 1. miesto v súťaži Jazykový kvet za prednes francúzskej poézie.
PhDr. Tamila Drozdová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára