streda 26. júna 2013

Stretnutie Comenius v Portugalsku

Tretie medzinárodné stretnutie projektu „Maths is our common language“ sa uskutočnilo v dňoch 3. - 7. júna 2013  v mestečku Santiago do Cacém v Portugalsku. Zúčastnili sa ho študenti a učitelia partnerských škôl z Portugalska, Bulharska a 9 študentov a 3 pedagógovia z našej školy.
Program stretnutia tvorili projektové aktivity v priestoroch veľkej, moderne vybavenej školy, ktoré boli skvelo doplnené bohatým kultúrno-poznávacím programom. V prvý deň študenti i učitelia diskutovali v pracovných skupinách, ochutnávali tradičné portugalské jedlá, navštívili historické centrum mesta Santiago do Cacém a stretli sa s primátorom v jeho úrade. Keďže počasie bolo takmer tropické, celý nasledujúci deň sme strávili na pobreží Atlantického oceánu – prehliadkou mestečka a hradu Sines, kde sa narodil slávny moreplavec Vasco de Gama, kúpaním a opaľovaním sa na pláži Säo Torpes a návštevou malebnej rybárskej dedinky Porto Covo. Streda patrila opäť početným workshopom, pomocou ktorých študenti hľadali geometriu v reálnom kontexte, v čom im pomáhala i prehliadka ruín rímskeho mestečka Miróbriga a poznatky o jeho architektúre. Nezabudnuteľným zážitkom bola nepochybne návšteva hlavného mesta Portugalska Lisabonu.
Bol to vskutku týždeň plný dojmov a nezabudnuteľných zážitkov, a preto sa poniektorí len veľmi ťažko lúčili so svojimi novými priateľmi a touto slnkom zaliatou krajinou, plnou pomarančovníkov, korkovníkov, olivovníkov a iných pre nás exotických rastlín.
Katarína Kruľová, III.D
Mgr. Mária Vassová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára