piatok 5. novembra 2010

Netradičné športy

Každý z Vás určite pozná slová ako hokej či futbal. Sú to totiž športy, ktorým sa venujú milióny ľudí. Na svete však existuje mnoho ďalších spôsobov, ako pohybom zabiť nudu. Schválne – počuli ste už o týchto?

KABADDI
Táto hra sa hrá na ploche 12,5 x 10 metra, ktorá je rozdelená na 2 polovice. Proti sebe súperia dva tímy zložené zo 7 hráčov. Princíp hry spočíva v tom, že tímy striedavo posielajú svojho „nájazdníka“ na súperovu polovicu. Jeho cieľom je dotknúť sa čo najviac súperových hráčov, ktorí sú potom z hry von. Jedinou nevýhodou je to, že pri tom musí nájazdník zadržať dych. Vyhráva ten tím, ktorému ostane aspoň jeden hráč.

ŠNORCHLOVANIE V BLATE
Táto disciplína vznikla vo Walese a zviditeľnila tak túto časť Veľkej Británie. Cieľom je pomocou šnorchla, okuliarov a ľubovoľného plaveckého štýlu zdolať 60-metrovú dráhu tam aj späť. Nebolo by na tom nič nepríjemné, keby to celé nebolo v chladnom a smradľavom blate. Bizarnejšou obmenou je bicyklovanie sa v blate. Úlohou je teda prejsť bicyklom v blate takú istú dráhu za čo najlepší čas.


BITKA PRI HAXEY
Každoročne sa medzi anglickými mestami Haxey a Westwoodside strhne plánovaná bitka o to, kto do hostinca vo svojej dedine prinesie kus zrolovanej látky. Zvyčajne to dopadne tak, že sa stretne veľká kopa ľudí a každý sa snaží dostať tú látku na svoju stranu a hrá sa buď na časový limit alebo dokým látku neprinesú do hostinca. Ženy a deti zvyčajne túto hru nehrajú, lebo by si v tejto hre bez pravidiel veľmi ľahko mohli ublížiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára