pondelok 20. decembra 2010

DOD 2010 - informatika

Aj v druhom ročníku Dňa otvorených dverí sa v učebniach informatiky študenti prezentovali svojimi pestrými  aktivitami využívajúcimi moderné informačné technológie. Mladší študenti III. TERCIE ukazovali v učebni INF-2 návštevníkom využitie interaktívnej tabule pri programovaní príbehu O čarodejníkovi Baltíkovi, my starší sme v susednej učebni INF-1 predstavili projekt  Let‘s sing together, do ktorého sa už pomaly desaťročie s nadšením zapájajú študenti, ktorí radi spievajú, hrajú na hudobný nástroj, komponujú piesne.

Zvábiť našich hostí k zhliadnutiu prezentácie projektu sme sa snažili už samotným názvom „Karaoke show“ . Z učebne informatiky sa pod vedením našej profesorky informatiky Martiny Rosičovej na celé dopoludnie stalo nahrávacie štúdio.

My, skromné osôbky, obdarené trochou talentu, sme sa odvážne postavili pred naše publikum a predviedli im malú show. Asi každému vynechalo srdce pár úderov, keď počul vysoké tóny študentky II. B Veroniky Kučmašovej. Popravde, ani ja som nemala k infarktu ďaleko.  Pár tónov zanôtila aj Renáta Piteľová z III. TERCIE a aj ja. Spievali sme všetkým známe hity a okrem toho sme tiež predviedli, ako si nájsť na internete to, čo je k spevu okrem dobrého sluchu a  intonácie potrebné - hudobný podklad a text piesne. Náš „mixér“  Erik Rosič z V. KVINTY ukázal, ako pripraviť techniku, nahrať skladby a upraviť ich tak, aby boli v čo najlepšej kvalite.

Možnosť vyskúšať si vylúdiť zo seba zopár tónov sme dali aj hosťom. Zopár odvážlivcov sa našlo, a tak všetkým mohli potvrdiť, že to nie je až také jednoduché. Preto všetci odpustili nejaký ten falošný tón aj nám. Potleskom sa nešetrilo, umenie predsa treba oceniť.

Verím, že v  tento významný deň, keď sa ako škola prezentujeme svojimi pestrými aktivitami na verejnosti, sme zaujali aj v učebniach informatiky. A aj keď sme presvedčení, že sa nám tento deň vydaril, vynasnažíme sa, aby bol v budúcom roku ešte o niečo lepší.

Jana Langošová, II. A

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára