piatok 8. apríla 2011

Lyžiarsky výcvik

Prváci sa vždy tešia na niekoľko tradičných podujatí, ktoré sú realizované špeciálne pre nich. Jedným je určite lyžiarsky výcvik, ktorý sa v tomto školskom roku uskutočnil v termínoch ........ pod vedením Mgr. Kočana a ostatných inštruktorov z radov našich profesorov.

Obidva kurzy sa vydarili , všetci sa naučili lyžovať, samozrejme, ako-kto, ale svah zlyžoval snáď každý.

Po príchode do lyžiarskeho strediska Ski-Litmanová každý určite pociťoval úžas, ale tak trochu aj strach. Na prvý pohľad sa zdali byť zjazdy obrovské.
Plno snehu okolo dávao tušiť, že lyžovanie nebude problémom. Najmä pre trých, čo to už vedia, samozrejme.
Hneď po vybalení sme sa pustili do prvej lekcie. Bolo to náročné a plné pádov, ale všetci boli plní odhodlania naučiť sa lyžovať, čo sa odrazilo v neskorších rýchlych pokrokoch.
Boli sme ubytovaní v chatkách priamo pod svahom. Stravovali sme sa v jedálni, ktorá bola súčasťou strediska. Varili tam celkom slušne, ale frfloši sa aj tu našli a papkáči si museli doplniť svoje žalúdky zásobami z domu.
V polovici výcviku, nazývaného aj "kritický deň", sme uskutočnili výstup na horu Zvir. V ten istý deň sa uskutočnilo večerné lyžovanie, ktoré bolo úžasné - pre mnohých to bol úplne nový zážitok.
Lyžiarsky kurz vyvrcholil slalomom, kde každý ukázal, čo sa v uplynulom týždni naučil na lyžiach. Celý kurz mal úspech, lebo všetci zúčastnení sa naučili lyžovať alebo sa zdokonalili. Každopádne, všetci si odniesli domov nezabudnuteľný zážitok.

Vladimír Bindzár

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára