štvrtok 3. novembra 2011

Shakespeare trochu inak

V stredu 26. novembra 2011 sa študenti druhého ročníka a V.KVINTY (138 žiakov) v sprievode šiestich pedagógov zúčastnili divadelného predstavenia v Štátnom divadle v Košiciach.

Autorom divadelnej hry nebol nik iný ako známy anglický dramatik W. Shakespeare. Takmer dvojhodinová komédia s názvom Ako sa vám páči nás zaviedla do Ardénskeho lesa, v ktorom sa odvíja príbeh lásky hlavnej hrdinky Rosalindy, ktorá sa preobliekla za muža, aby tak získala srdce svojho vyvoleného, ktorým je šľachetný Orlando. Práve takýmto spôsobom rozpútala nekonečnú sériu nedorozumení a komických situácií, ktoré v samom závere vyústili do šťastného konca a pod jej vedením sa dali dovedna až štyri páry. Takže sme boli svedkami happy endu ako v holyvoodskom filme. Ak by ste čakali suchopárne možno patetické naštudovanie hry, boli by ste na veľkom omyle! Množstvo prvkov súčasnej komédie, orientácia na dnešného mladého diváka, to všetko prispelo k tomu, že, aj keď sme očakávali dve hodiny nekonečnej nudy, bavili sme sa od začiatku do konca.

Po tomto všetkými smermi obohacujúcom divadelnom predstavení smerovali naše kroky na dve hodiny do nákupného centra Optima. Plní zážitkov, niektorí aj s plnými nákupnými taškami, sme nasadli do troch autobusov, ktoré nás šťastne krátko po 17:00 hodine poobede dopravili domov.

Aj keď nás na druhý deň ešte čakala škola, do jesenných prázdnin sme vstúpili s očakávaním, že takýmto akciám bude naše gymnázium otvárať dvere častejšie!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára