piatok 11. novembra 2011

STREDOŠKOLSKÁ ŠTUDENTSKÁ ÚNIA SLOVENSKA

Kto sme...
Stredoškolská študentská únia Slovenska (ŠUSka) je nezisková mimovládna organizácia, ktorá združuje študentov a študentky zo študentských samospráv na stredných školách na Slovensku.
Cieľom ŠUSky je zapojiť stredoškolských študentov a študentky do rozhodovacieho procesu ich vlastného vzdelávania, umožniť im zorganizovanie ich vlastných nápadov, podporovať ich všestranný rozvoj organizovaním rôznych aktivít a v neposlednom rade pôsobiť ako ochranca a tlmočník ich práv a záujmov.

Aktívne spolupracujeme s MŠ SR, Iuventou a neziskovými organizáciami so zameraním na školstvo. Sme jediná slovenská organizácia so stálym členstvom v OBESSU (Organising Bureau of European School Student Unions) v Brusseli. Sídlo máme v Žiline, pobočku v Bratislave.
Ako fungujeme...
Stredoškolská študentská únia Slovenska funguje na základe jednotlivých členov a členiek, ktorí sú vo väčšine prípadov činní na svojej škole, sú členmi študentskej samosprávy. ŠUSka pravidelne organizuje rôzne aktivity, na ktorých sa členovia a členky podieľajú a zúčastňujú.
ŠUSku riadi predsedníctvo (pozostáva z troch ľudí) a jeden tajomník, ktorí boli zvolení na sneme. Pri organizovaní našich celoštátnych projektov im aktívne pomáhajú najmä naši traja regionálny koordinátori. Na sneme sa zúčastňujú zástupcovia a zástupkyne jednotlivých žiackych školských rád z celého Slovenska. Snem sa koná minimálne raz ročne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára