streda 31. októbra 2012

Kľúč od každých dverí nájdeš v knižnici



22. október je každoročne známy ako Medzinárodný deň školských knižníc. Tento deň sme si pripomenuli aj v našej škole. Tohtoročným mottom bolo: Knihy - kľúč k minulosti, prítomnosti a budúcnosti , v duchu tohto motta sa konali viaceré aktivity. Prvou bol vedomostný kvíz v priestoroch školskej knižnice pre starších žiakov. Zúčastnení študenti si takto súťažnou formou zmapovali nielen svoje doterajšie poznatky, ale nadobudli aj nové informácie z troch rôznych oblastí, a to beletrie, jazykovedy a nášho regiónu. V skupine žiakov 1. a 2. ročníka zvíťazilo družstvo VI. SEXTY, v zápolení tretiakov zvíťazila III. C.
Mladší žiaci si tento deň pripomenuli aktivitou zameranou na život a tvorbu jubilujúcej spisovateľky Zlaty Solivajsovej - dramatizácia rozprávky Kľúč od každých dverí odštartovala snahu nájsť ten vlastný kľúč od všetkých dverí a výtvarne svoj námet spracovať.
Naša škola sa už tretíkrát zapojila do projektu Mesiaca školských knižníc Záložka do knihy spája slovenské školy. Žiaci všetkých ročníkov tvorili záložky do kníh, spomedzi ktorých bolo 52 vybratých a zaslaných na partnerskú školu Gymnázium sv. Michala Archaniela v Piešťanoch, odkiaľ nám poslali 50 záložiek, ktoré budú vystavené v priestoroch našej školskej knižnice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára