streda 31. októbra 2012

EUROSCOLA - Videokonferencia na Gymnáziu v Snine


V stredu 24. októbra sa na pôde našej školy uskutiočnila videokonferencia s poslankyňou Európskeho parlamentu Monikou Flašíkovou Beňovou. Europoslankyňa prednášala na tému: "Prínos Charty základných práv EÚ" viac ako 140 študentom gymnázia a tiež aj študentom z Portugalska a Bulharska, ktorí boli v danom týždni súčasťou gymnaziálneho života vďaka projektovému stretnutiu Comenius.
Prednáška a následná beseda bola realizovaná v rámci projektu Euroscola, do ktorého je naša škola aktívne zapojená aj v tomto roku. Pani europoslankyňa sa v úvode prednášky prihovorila plynulou angličtinou zahraničným hosťom a následne priblížila prínos dokumentu Charta EÚ. Po prednáške dostali slovo študenti, ktorí sa pýtali nielen na otázky týkajúce sa práv európskeho občana, ale zaujímala ich aj téma domácej politiky.
Podnetná debata zanechala dobrý pocit na oboch stranách a ostáva len dúfať, že sa takéto "stretnutia" budú realizovať častejšie, keďže súčasné technické vybavenie nám umožňuje preniesť sa zo Štrasburgu do Sniny v priebehu krátkej chvíle.

Autori: Simona Knížová, IV.C
           PeadDr. Andrea Malá

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára