piatok 19. októbra 2012

Vedeli ste, že ... ?

     My, Slováci, sa často sťažujeme na príkazy či zákazy stanovené štátom. Pravdou však je, že len málokto z nás si uvedomuje, že v iných krajinách to môže byť oveľa horšie! Zatiaľ čo nás trápia malichernosti typu "zákaz používania mobilov na hodine" alebo "zákaz jedenia počas hodiny" , obyvatelia iných štátov sveta to majú podstatne ťažšie. O nektorých netradičných zákazoch sme informovali už pred dvoma rokmi. A keďže o zákazy, pri ktorých niekomu kypí žlč a inému sa pohráva úsmev na tvári nie je núdza, prinášame ďalšie zaujímavé "kúsky".
     Vo Švajčiarsku sa už občania zmierili s tým, že keď hlasno zavrú dvere od auta, nezaobíde sa to bez trestu. Grékom zasa môžu zobrať vodičský preukaz za to, že sa pred jazdou neosprchovali či za to, že sedia za volantom nedostatočne oblečení. Alebo také Francúzsko - to vyniká tým, že popolník je považovaný za vražednú zbraň. Na zakázanú jazdu autom v kožuchu si zase privykli Kalifornčania, v Miami je trestné napodobňovať zvieratá, Missourčania mužského pohlavia si zase musia vypýtať povolenie na to, aby sa mohli oholiť. A Singapur? Ten prísne zakazuje žutie žuvačky.
     Tak čo, ešte stále si myslíte, že ste na tom najhoršie ? Verím, že tieto netradičné zákazy vo vás prebudia aspoň štipku optimizmu, ktorý vám pomôže ľahšie sa pretĺkať svetom. Ak sa však raz náhodou vyberiete do vyššie uvedených krajín, spomeňte si na tieto zákazy - možno tak predídete poriadne mastným pokutám.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára