pondelok 10. júna 2013

Jazykový kvet II.

V piatok 12. 4. 2013 sa  v Prešove  uskutočnilo finálové kolo súťaže Jazykový kvet – Language Flower 2013. Je to akreditovaná postupová súťaž v šiestich cudzích jazykoch v prednese poézie a prózy a v stvárnení dramatického diela určená pre deti a mládež. Do finálového kola v rámci Prešovského kraja sa na základe vynikajúcich výsledkov z marcového semifinálového kola prebojovala skupina 31 žiakov z našej školy.
Súťažilo sa o postup do celoslovenského kola. Porota hodnotila výslovnosť, úroveň jazykových zručností, gramatiku aj spontánnosť prejavu.  Všetci súťažiaci podali výborné výkony, na ktoré môžu byť právom hrdí. Dôkazom toho je aj hodnotenie poroty. Do celoslovenského finále postúpili naši 18 žiaci, ktorí sa prezentovali divadelným predstavením v anglickom jazyku, N. Hrebeňaková (III. B) v prednese poézie v nemeckom jazyku, Z. Macíková (III. D) v prednese poézie v španielskom jazyku a J. Langošová (IV. A) v prednese poézie vo francúzskom jazyku. Skupina 10 žiakov z III. TERCIE získala výborné 2. miesto s nemeckým divadlom.
Celoslovenské kolo čakalo na sninských gymnazistov, ktorí sa v Prešove umiestnili na zlatej priečke, v piatok 31. 5. 2013. Do Nitry však cestovali iba dve sninské gymnazistky. Konkurencia bola skutočne silná, a tak mali obe dievčatá čo robiť, aby dokázali svoje dlhopripravované  výkony obhájiť. Nuž a či sa im to podarilo? Španielčina sa nám tentokrát podarila viac ako nemčina – Z. Macíková (III.D) si svojím prednesom  v španielskom jazyku vyslúžila krásne 3. miesto a N. Hrebeňaková (III.B) sa so svojím ,,sprechovaním“ umiestnila na 5. mieste. Obe súťažiace si svojou účasťou na celoslovenskom kole zdokonalili svoje poznatky v danom cudzom jazyku a môžu byť právom hrdé na výkony, ktoré sa im podarilo dosiahnuť.
Autor: PhDr. Viera Hulmiková
Nikola Hrebeňaková (III.B)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára