štvrtok 28. októbra 2010

Uchaľák

Každú jeseň sa na mnohých stredných školách konajú slávnosti, keď starší študenti vítajú nových prvákov. Tento rok tomu nebolo inak ani na našom gymnáziu, keď sa po troch rokoch obnovila tradícia uchaľáku. No tentokrát to nebol ten tradičný uchaľák, aký si môžu pamätať starší študenti...
Vo štvrtok 21. októbra sa v priestoroch spoločenskej sály Strednej odbornej školy v Snine v skorých popoludňajších hodinách stretli študenti našej školy, aby pripravili všetko potrebné pre hladký priebeh uchaľáku. Prípravy sa predovšetkým týkali výzdoby, programu a diskotéky. Organizátori nezabudli ani na občerstvenie, ktoré bolo zabezpečené vďaka školskému bufetu.

Tohtoročný uchaľák sa od tých predchádzajúcich ročníkov odlišoval predovšetkým v tom, že sa nekonalo ,,mastenie" prvákov po vyučovaní, konal sa iba večierok. O piatej hodine sa v spoločenskej sále začali schádzať študenti, ktorí v prvom rade chceli privítať prvákov medzi gymnazistami a v neposlednom rade sa chceli zabaviť a vzájomne sa spoznať. Všetci prítomní prváci boli hneď pri vstupe patrične označení veľkými ušami a tradičným "ornamentom" na tvár.

Večierok otvorila naša pani riaditeľka RNDr. Iveta Lazorová krátkym príhovorom. Následne sa začali zábavné súťaže určené pre ,,uchá", ktoré nepobavili len samotných prvákov, ale aj ostatných študentov. Po skončení súťaží program pokračoval dražbou. Bola to dražba trochu netypická, nedražili sa predmety, ako to už na iných dražbách býva, ale samotní študenti, najmä naše prváčence. Princíp bol jednoduchý, každý prvák dostal na vstupe 15000 imaginárnych korún, za ktoré mohol dražiť. Tieto imaginárne peniaze si mohli dokúpiť študenti iných ročníkov ako aj prváci za symbolickú cenu, aby mohli stávky poriadne zvyšovať. Uskutočnili sa tri kolá tejto dražby, ktoré sa striedali s diskotékou, na ktorej ste si mohli zatancovať s vydraženou osobou. Podmienkou bolo zabávať sa s vydraženým prvákom 40 minút, čo bolo trochu pridlho, a tak to asi nikto nedodržal, ale bola to zaujímavá aktivita na spoznávanie sa. A mimochodom, tá diskotéka sa páčila študentom asi najviac, lebo až po jej začatí začala poriadna zábava.

Výborná zábava sa medzi študentmi udržala až do neskorého večera, kedy sa zhruba o 22.30 uchaľák skončil. Niekomu sa to zdá možno príliš skoro, ale predsa len všetci sme museli v piatok ráno vstávať do školy a myslím si, že pre väčšinu z nás to nebolo najľahšie vstávanie.

Podľa môjho názoru to bola výborná akcia s hojnou účasťou, kde sa všetci výborne zabávali. Teda tí, ktorí prišli, lebo tých, čo mali "áčko" bolo dosť. Taktiež si myslím, že tradície školských akcií by sa mali v škole udržiavať, no na to, aby sa mohli konať, je potrebné, aby sa študenti správali slušne a aby sa stále našiel niekto ochotný pripraviť a zorganizovať takúto akciu pre ostatných.

Teraz mi ostáva len veriť, že takáto perfektná akcia sa uskutoční aj o rok, keď už študentkou nášho gymnázia síce nebudem, ale ak mi čas a povinnosti dovolia, určite sa prídem pozrieť, ako sa zabávajú naši nasledovníci.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára