piatok 28. januára 2011

Netradičné zákazy

Mnohí študenti sa sťažujú, že počas vyučovania nemôžu ísť na toaletu. Viem, že to je dosť nešťastný príklad, avšak nič lepšie mi neprišlo na um. Určite nás otravuje časté obmedzovanie, avšak keď si naše zákazy porovnávame s tými zahraničnými, zistíme, že na tom nie sme až tak zle.

RUSKO - ZÁKAZ RIADENIA ŠPINAVÝCH ÁUT

V Moskve si musíte dať pozor, ak riadite špinavé auto. Problémom však môže byť to, že príslušný ruský zákon presne nedefinuje, ako špinavé je naozaj špinavé. Preto si dávajte pozor na čistotu svojho vozidla, alebo vám hrozí pokuta v prepočte na 75 €.

SINGAPUR - ZÁKAZ ŽUVANIA ŽUVAČKY

Tento zákon má čisto estetické dôvody. Nikomu nie je príjemné chodiť po chodníkoch plných nalepených žuvačiek a vtáčieho trusu. Takzvaný "protižuvačkový zákon" v Singapure zaviedli v roku 2004. Jedinou povolenou je Nicorette, ktorá sa používa na odvykanie od fajčenia, musíte ju však dostať predpísanú od lekára a lekári musia evidovať mená pacientov, ktorí ju užívajú.

KANADA - ZÁKAZ PLATENIA DROBNÝMI MINCAMI VO VEĽKOM MNOŽSTVE

Zákon o kanadskej mene z roku 1985 obsahuje aj usmernenia, koľko mincí by sa malo používať. Nikto však nedefinoval, čo je rozumný počet použitých mincí pri platení. Nie je stanovená žiadna pokuta, ktorá by sankcionovala platbu mincami. Predavač v obchode má však právo nepredať tovar zákazníkovi, ktorý chce platiť veľkým počtom drobných.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára